“Drömlivet”

Don't be envious of the lifestyle. Be inspired by the journey.

Sofi_Bok-0010

Jag landade tillbaka på alptoppen, varm i hjärtat, efter en lyckad boklansering och PR-race i Stockholm. Glad över alla hejarop. MEN, med en besk eftersmak i munnen. Som alltid när man lanserar något så handlar inte frågorna så mycket om själva produkten (bok/magasin/program/samarbeten) utan det glider gärna över till det privata. Ett återkommande påstående, som många gånger levereras med ett leende men oftast med en vass underton, är “du lever drömlivet” eller “du vill ge bilden av att du lever drömlivet”. Aha. Vad är din definition av drömliv? Vad ÄR ett drömliv? För mig är det att vara frisk, stark, glad, tänd på livet, ha en dotter och familj att älska och bli älskad tillbaka. Allt annat är strössel. Skylines, handväskor, välmixade drinkar, vita sandstränder, Instagramlikes och en perfekt komponerad outfit är inte vad som är viktigt på riktigt. Lycka för stunden kanske men inga fundamentala byggstenar för ett lyckligt liv. Låt oss läsa ingressen en gång till och backa tillbaka bandet. Journalisten Björn af Kleen intervjuar mig 2008 (!!!! satan vad tiden går fort), HÄR kan du läsa artikeln. Jag bor i Stockholm, jobbar som en galning, kallar shots för små rackare och har blivit utnämd av Veckans Affärer till en supertallang. Folk stör sig. Året efter får jag uppdraget att vinterprata på självaste nyårsafton, det kan du lyssna på HÄR. Då har livet förändrats. Jag är singel, har flyttat till NY och börjat skriva böcker. Folk stör sig. Från 2009 till idag har det hänt mycket. På gott och ont. Jag festar mindre, uppskattar livet ännu mera, har blivit blödig och en livsnjutare av rang. Folk stör sig.

Men låt oss återkomma till “drömlivet”. Ibland känner jag att jag nästan måste kolla väderleksrapporten i Sverige innan jag publicerar något härligt. Att vara glad och tacksam över livet sticker folk i ögonen. Det vet jag. Det har jag lärt mig. Men samtidigt när vi gör målgruppsundersökningar så vet jag att det är livsstilen ni vill åt. Resebilder, mina äventyr, entreprenörsskap och pepp. Och ni vill se mig i bloggformat. Något jag var emot från början. Jag ville inte blogga. Min integritet och privata sida skrek nej. Det finns inget i mig som har lust att dela med mig av mina innersta, privata tankar, mitt liv och känslor i bloggform. Det lämnar jag åt familj och vänner. Det här är heller inget fönster för uppmärksamhet eller medlidande. Den här bloggen är till för att inspirera. Sen hoppas jag på ett ansvar från dig som läsare. Att konsumera sociala medier så som du konsumerar all typ av media. Med skarpa glasögon på. Filtrera och inse att ett helt liv inte kan rymmas i några få bilder. Jag vet att ni är smartare än så. Och jag hjälper er på traven ibland, som HÄR.

Så, vad är drömlivet:

* Att vara mamma. Det är drömlivet för mig. Lily ger mig så mycket lycka i livet att jag kokar över. Stunder med henne är alltid speciella. Ibland delar jag med mig av dessa i bildform. Baksidan. Hur kan jag brassa på med en karriär samtidigt. En fråga jag alltid får men min fästman aldrig får. Mitt svar, det är 20fucking15.

* Jag har ett mobilt kontor. Det är drömlivet för mig. Att kunna ta med mig min dator/jobbet vart jag än befinner mig. Men det har också sin baksida. Att koppla av, koppla bort och koppla ner.

* Resa. Det är drömlivet för mig. Baksidan. Ibland önskar jag att jag kunde bo och jobba på samma plats. Det är en lyx som du som läser kanske inte tänker på.

* Jag ger ut en bok om året. Det är drömlivet för mig. Att få sina idéer och skrivna ord publicerade! Baksidan. Jag är inte bara författare jag har andra uppdragsgivare att mumma upp. Kvällsjobb är inget undantag.

* Jag jobbar med min passion. Det är drömlivet för mig. Men jag måste ständigt försvara det jag pysslar med. Läs det HÄR. 

* Träna. Det är drömlivet för mig. Jag har skrivit två böcker om inre och yttre skönhet/hälsa/träning för att kunna inspirera tjejer. Baksidan. Jag får fortfarande höra att jag bidrar till ett osunt ideal. Hur kan man se ut som mig?

* Hej då Sverige. Det är drömlivet för mig. Att bo utomlands har alltid varit en dröm. Jag älskar möten med nya människor, utveckling och att slippa bli placerad i ett fack. Där mina framgångar och “drömlivsbilder” bemöts med ett “good for you”. Baksidan. Jag saknar vänner och familj VARJE dag.

* Jag tänker som en snubbe. Det är drömlivet för mig. Jag oroar mig inte så mycket, tar för mig och kör på. Baksidan. Jag kan inte läsa mellan rader. Öppen kommunikation är min grej.

* Sociala medier som jobb. Det är drömlivet för mig. Ett suveränt marknadsföringsfönster om ni frågar mig. Men det är en balansgång. En svår sådan. Och det är omöjligt att tillfredsställa alla. Ibland ryter jag ifrån. Och vissa dagar vill jag stänga ner både blogg och Insagramkonto, som idag.

Jag som vilken människa som helst blir ledsen, har ont i magen ibland, känner mig ensam, stressar ihjäl mig, gråter, blir besviken och har svårt att somna. Bara för att jag inte skriver om det så finns det inte. Det är ett aktivt val från min sida att inte skriva om det. Jag VILL inte skriva om det i min blogg. Jag pratar av mig med mina nära i stället. Min blogg på The You Way är inte ett sådant forum. För er som inte lyssnat på det HÄR samtalet där min kompis Tove gnuggar lite på ytan så tycker jag ni ska göra det.

Och slutligen så tycker jag vi läser ingressen IGEN. Tillsammans. Högt. Bli inspirerad och peppad istället för att se svart. Njut, skåla och lev livet med ett leenden på läpparna. Och här kommer en stor kram med kärlek från “drömlivet”.

DSC_2058

Jag ska bara…packa resväskan igen, fixa tusen lämningar, byta bajsblöjor, svara på intervjufrågor från Svd, muta Lily med en banan, ha möte med min revisor, vaska fram kvitton, få upp det här blogginlägget och gå igenom en överfull inbox och tvättkorg. Belöningen är en eftermiddagspromenad med Lily på alptoppen. Den favoritstunden kommer jag säkert dela med mig av på sociala medier. Den får mig att le. Hey, om ni lajkar bilden eller inte bryr jag mig inte om. Det är ett Instagram Moment som gör mig lycklig.

 

Comments